Mijn achtergrond

Stilstaan bij levenswijsheid van anderen door te lezen, te kijken, te voelen en te luisteren heb ik gekoppeld aan mijn eigen ontdekkingen over liefde, vreugde en waarheid, in lichte en in donkere dagen.

Het leven zelf is mijn werkelijke leermeester, dat is duidelijk voor me.

Ruim opgeleid ben ik in het ambacht ‘ mensen ( ook mezelf) begeleiden ‘. Mensen begeleiden bij het vinden van antwoorden op levensvragen, competenties van mensen helpen vergroten in professioneel met elkaar communiceren en het begeleiden van relatie- en familieopstellingen.

Mijn scholing in ‘ het ambacht’ beslaat 4 belangrijke, eigenlijk niet categoriaal te onderscheiden, gebieden voor me.

Communicatie
Het eerste ambachtsgebied gaat over communicatie. Hier ligt grote passie. In de jaren 90 studeerde ik als communicatietrainer af aan de Hogeschool van Rotterdam ( 1,5 jaar) en in Professionele Communicatie bij Phoenixopleidingen in Utrecht ( 3 jaar ). Beide opleidingen zijn post HBO registeropleidingen. Gevolgd door opleidingen in NLP, Transactionele Analyse, Systeemopstellingen bij o.a. New York Traininginstitute NLP , Piet Weisfelt en Wibe Veenbaas. Oplossingsgerichte gesprekken voeren heeft de laatste jaren mijn aandacht.

Professioneel begeleider
Het tweede ambachtsgebied gaat over het werken als professioneel begeleider.
Bij Authentic Eros in Berlijn ben ik in 2014 door Kai Ehrhardt en Volker Morritz opgeleid en gecertificeerd als Sacred Intimate. In 2013 ben ik door Phoenixopleidingen in Utrecht opgeleid en gecertificeerd als relatietherapeut.
Bij Piet Weisfelt volg ik sinds 1998 opleidingen tot professioneel begeleider, in psychopathologie, lichaamsdiagnostiek en het werken met Liefdesenergie.

Het lijf
Het derde ambachtsgebied gaat over onze lijflijke aanwezigheid in deze wereld. Communicerend, zingevend, lust en pijn belevend, lerend wezen als we zijn. Basis is hier mijn opleiding aan de Academie voor Bewegingsonderwijs in Arnhem (1978). Gevolgd door opleidingen tot shiatsutherapeut (1994) , in tantra- en taoïstische massage, adem- en lichaamswerk en de doorgaande Soul of Skin opleiding (2014) in Berlijn bij Authentic Eros.

Energie uitwisseling
Het vierde ambachtsgebied gaat over energie uitwisseling in (boven) menselijke systemen. Als uitbreiding van het communicatiegebied is dit mijn grote passie. In de 80er jaren deed ik cursussen intuïtieve ontwikkeling, aurareading, aurahealing en werken met dromen, kreeg ik zicht op het belang van aarden en ik begon met mediteren. Ik deed een 4 jarige opleiding tot astroloog (1994) in Nijmegen. Ik werkte samen met kunstenaars om vormen te vinden om de beeldende taal van astrologie en Tarot, de wijsheid daarin, met zo min mogelijk woorden overdraagbaar en bruikbaar te maken. Ik volgde daarvoor workshops in theater maken, clownerie en schilderen bij Kunstbedrijf de Mariënburg in Arnhem. In 1999 kreeg ik van Klaus Grochowiack mijn eerste opleiding in het begeleiden van familieopstellingen. Ik kreeg hierin verder les van o.a. Bert Hellinger, Gunthard Weber, Wibe Veenbaas, Jan Jacob Stam. In 2010 deed ik een opleiding Systemic Rituals bij Daan van Kampenhout in Berlijn.